04 Apr 2019

Veulenselectie Flanders Foal Auction van start

Na de succesvolle embryoveiling in de Emiraten blikt het team van Flanders Foal Auction vooruit op de veulenveilingen in Bonheiden (22 juni) en Opglabbeek (19 september). De inschrijving van de veulens is geopend en de eerste springveulens uit formidabele prestatiestammen zijn al vastgelegd.

Luk Van Puymbroeck en Gerald Lenaerts, de organisatoren van de inmiddels wereldwijd bekende veilingen, leggen de lat elk jaar hoog en hebben die opdracht ook meegegeven aan de nieuwe scout Mark Oude Griep. De fokkerijliefhebber en scout van sportpaarden uit Denekamp is dagelijks onderweg als rayonmanager voor paardenvoeders en heeft zich recent gecommitteerd aan Flanders Foal Auction.

“Op de veiling in Bonheiden vorig jaar, waar ik zelf een veulen had ingebracht, heb ik een enorm positieve indruk van de werkwijze van Flanders Foal Auction gekregen. Ik heb Luk en Gerald leren kennen en was ook aanwezig tijdens de embyroveiling in Sharjah. De korte lijnen en direct manier van zaken doen bevalt me heel goed. Je krijgt veel vertrouwen en vrijheid van ze en hun filosofie spreekt me enorm aan”, vertelt Mark Oude Griep.

Nederlandse en Duitse fokkers kunnen rechtstreeks contact opnemen met Mark Oude Griep als ze een bijzonder springveulen in handen hebben. “Een goed papier is een voorwaarde om te gaan kijken. Het liefst van vaders die zich in de sport én fokkerij al bewezen hebben. Flanders Foal Auction is geen ‘jonge-hengstenveiling’. Jonge vaderdieren zijn veelal nog te onbekend bij het grote publiek. Een voorwaarde is ook dat er internationale sportresultaten in de rechtstreekse familie moeten zitten. Pas dan komen we thuis bij de fokkers kijken. Vervolgens moet het veulen qua beweging en type ook bovengemiddeld zijn. Flanders Foal Auction is een A-merk en ik hoop samen met de fokkers een succesvolle bijdrage te kunnen leveren.”

Er zijn verschillende manieren om een veulen aan te melden voor één van de twee veilingen in België. Via de website (klik hier) of via telefonisch contact. 

Luk Van Puymbroeck (België)
+32 478 43 61 63

Gerald Lenaerts (België)
+32 475 77 86 27

Mark Oude Griep (Nederland)
+31 612 76 62 55