19 Jun 2017

Flanders Foal Auction team dendert door naar Bonheiden

Na de recordprijzen die afgelopen zaterdag op de Bolesworth Elite Auction in Engeland behaald zijn, staat het vizier van het Flanders Foal Auction team alweer gericht op de Flanders Foal Auction in Bonheiden op zaterdagavond 24 juni. Voor deze veiling zijn dertig springveulens geselecteerd die op basis van afstamming zeer hoge verwachtingen wekken.

Met nakomelingen van Cornet Obolensky, Casall, Cardento, Diamant de Semilly, For Pleasure, Kannan en Vigo d’Arsouilles zal de interesse van potentiële kopers direct gewekt zijn. Action Breaker, Comme Il Faut, Aganix du Seigneur, Plot Blue, Dominator, Harley VDL en Untouchable zetten de sterke tendens tijdens deze avond voort.

Merrielijn
Sport in de moederlijn is opnieuw essentieel om door de strenge selectie van Luk Van Puymbroeck en Gerald Lenaerts te komen. Zo wordt er een Diamant de Semilly-hengstveulen geveild uit de internationale 1.50m springmerrie Isolde van de Heffinck, die door Joe Clee wordt uitgebracht. Van de Grand Prix-hengst Casallo Z, succesvol met Piergiorgio Bucci, wordt een halfbroer (v. Cornet Obolensky) geveild en een zoon (Casallo Z x Clinton) uit de moederlijn van de KWPN-hengst Back Gammon.

Kannan-dochters
Kalista Equizen Z valt niet alleen op als dochter van Kannan, maar ook doordat haar moeder een halfzus is van de 1.60m Grand Prix-springpaarden Carpediem van het Gonnehof, Vasco da Gamma en Cobe van het Gonnehof. Kannan-dochter Rianthe van’t Merelsnest, die eveneens geveild wordt, is nauw verwant aan de beroemde Sapphire van McLain Ward.

Clipmyhorse.tv zorgt voor de live streaming. De presentatie is om 17.30 uur. De veiling begint om 20.30 uur.

De volledige collectie is hier te vinden: http://flandersfoalauction.be/en/collecties